Tara care este paralizată de greve, în contextul stării generale de nemulţumire socială

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 ianuarie 2023 71 afişări

Tara care este paralizată de greve, în contextul stării generale de nemulţumire socială

Franţa este afectată, joi, de o serie de greve organizate în semn de protest faţă de reforma pensiilor, iar în Paris au fost impuse restricţii de circulaţie înaintea unor manifestaţii de amploare faţă de erodarea nivelului de trai.

Sindicatele din Franţa sunt nemulţumite de planul reformării sistemului pensiilor. În învăţământ, 65% dintre angajaţi sunt în grevă, conform postului FranceTV. De asemenea, angajaţii rafinăriilor au intrat în grevă în proporţie de 70%.

La Paris, autorităţile au instituit restricţii de circulaţie în două districte din centrul oraşului, înaintea protestelor la care sunt aşteptate sute de mii de persoane, potrivit cotidianului Le Figaro.

Mişcările de protest sunt organizate de principalele opt centrale sindicale din Franţa, fiind cea mai mare mobilizare din ultimii 13 ani.

Sunt programate mitinguri şi în oraşele Toulouse, Marsilia, Nisa, Lyon, Lille, Rennes, Bordeaux, Strasbourg, Nantes, Brest, Caen, Avignon, Metz şi La Rochelle.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
proteste,
greve,
nemultumiri,
context

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.