Tantarii mutanti: primele specii de insecte modificate genetic au fost eliberate in Malaezia

Autor: Razvan Muresan Postat la 28 ianuarie 2011 1020 afişări

Malaezia a eliberat 6.000 de tantari modificati genetic intr-o padure, in primul experiment de acest fel din Asia, menit sa stopeze febra tifoida, scrie Daily Mail.

Testul vrea sa deschida drumul folosirii in mod oficial a tantarilor modificati genetici, masculi Aedes aegypti, care sa se inmulteasca cu femelele si sa produca pui cu viata foarte scurta, deci sa duca la exterminarea speciei.

Doar femelele de Aedes aegypti raspandesc boala, care doar in Malaezia a ucis anul trecut 134 de oameni. Oircum, planul a starnit criticile ecologistilor malaizieni, care se tem de consecintele neprevazute, precum aparitia unor specii mutante mai periculoase. Criticii spun ca disparitia speciei de tantari ar putea crea un gol in ecosistem. O alta specie va lua locul celei disparate, iar noi boli vor intra in circuit. O incercare similara a avut loc anul trecut in Insulele Cayman - prima data cand tantarii modificati genetic au fost eliberati, dupa ani de cercetare in laboratoare speciale - a dus la eliminarea unui numar urias de tantari insa pe un spatiu restrans.

Cititi mai multe despre experimentele cu tantari pe www.dailymail.co.uk

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tantari,
mutanti,
experiment,
febra tifoida,
Malaezia
/actualitate/tantarii-mutanti-primele-specii-de-insecte-modificate-genetic-au-fost-eliberate-in-malaezia-7927782
7927782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.