Tánczos Barna: La Târgu Mureş s-a lansat programul local Rabla

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 aprilie 2022 43 afişări

Consilierii locali din Târgu Mureş au aprobat vineri Programul local Rabla, prin care cei care vor preda maşini mai vechi de 10 ani vor primi câte 3.000 de lei, a anunţat ministrul Mediului Tánczos Barna. Acesta spune că vrea să extindă programul în toate localităţile din ţară.

Tánczos Barna: La Târgu Mureş s-a lansat programul local Rabla

Potrivit ministrului Mediului, consilierii locali ai municipiului Târgu Mureş au aprobat vineri Programul local Rabla, după modelul din Sfântu Gheorghe, pornit în anul 2021.

Programul stimulează eliminarea din trafic a maşinilor mai vechi de 10 ani. Beneficiari vor primi 3.000 de lei pentru un autovehicul predat şi se angajează ca în următorii 3 ani să nu achiziţioneze maşini mai vechi de 5 ani.

„Vrem să extindem aceste programe în toate localităţile din ţară. Ministerul Mediului, în colaborare cu administraţiile locale, pregăteşte deja lansarea unui nou program naţional pentru stimularea eliminării rablelor”, a anunţat Tánczos Barna.

Acesta spune că în bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu este alocată în acest sens o sumă de 600 de milioane de lei pentru următorii trei ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rabla,
lansat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.