Symantec securizează peste un miliard de dispozitive Internet of Things

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 septembrie 2015 160 afişări

Symantec protejează peste un miliard de dispozitive Internet of Things (IoT) precum televizoare, maşini, contoare inteligente sau infrastructură critică, şi dezvoltă iniţiative importante pentru creşterea securităţii utilizatorilor de dispozitive permanent conectate la internet, estimate să depăşească 25 de miliarde până în 2020.

Symantec securizează peste un miliard de dispozitive Internet of Things

“Odată cu creşterea numărului de dispozitive inovatoare IoT apar noi riscuri de securitate cibernetică. Internet of Things reprezintă următoarea frontieră pentru atacurile informatice. În industria autovehiculelor, spre exemplu, hackerii pot conduce o maşină şi apăsa pe frână chiar din  faţa calculatorului”, spune Shankar Somasundaram, senior director în divizia Internet of Things Security din cadrul Symantec. “Symantec încheie în prezent parteneriate cu producători din industriile auto, controlului industrial şi semiconductoarelor, în plus faţă de activitatea companiei în domeniii precum sănătate sau comerţ, pentru a asigura securitate sporită consumatorilor.”

Astfel, ca parte a strategiei sale ample de securitate unificată, Symantec investeşte permanent pentru a oferi soluţii avansate de securitate IoT. Soluţiile de securitate ale companiei includ autentificarea, securitatea dispozitivelor, analiza şi managementul necesare pentru a preveni atacuri informatice asupra autovehiculelor, dispozitivelor medicale, sistemelor de control industriale şi nenumăratelor dispozitivelor electronice permanent conectate la internet. Portofoliul Symantec în domeniul Internet of Things include:

Securitatea dispozitivelor prin intermediul soluţiei de Protecţie Integrată a Sistemelor Critice: Cea mai nouă soluţie a Symantec protejează dispozitivele Internet of Things împotriva atacurilor de tip zero-day şi previne compromiterea acestora prin blocarea software-ului integrat în dispozitiv atunci când sunt detectate tentative de atac. În acelaşi timp, Symantec a încheiat un parteneriat cu Wincor, lider mondial în furnizarea de soluţii şi servicii IT în domeniul bancar şi în industria comerţului, precum şi cu alţi producători importanţi din ecosistemul industrial şi al autovehiculelor. “Pentru Wincor Nixdorf, parteneriatul cu Symantec reprezintă un pas important pentru furnizarea celor mai sigure mijloace prin care oamenii să realizeze tranzacţii financiare la ATM. Tehnologia de securitate a Symantec îmbinată cu informaţiile deţinute de Wincor Nixdorf în domeniu au dus la o soluţie care oferă cea mai bună securitate împotriva atacurilor informatice asupra ATM-uri”,  a declarat Karan Oberoi, manager de produs în segmentul securităţii software din cadrul Wincor Nixdorf.

Roots of Trust IoT şi Certificate pentru Dispozitive: Symantec colaborează cu cei mai mari furnizori de cipuri din lume şi cu parteneri din aria bibliotecilor criptografice, cum ar fi Texas Instruments şi wolfSSL, pentru a integra securitatea avansată la nivel de hardware. Aceste parteneriate îmbină autoritatea de certificare a Symantec cu motoarele integrate ale partenerului, pentru a asigura încredere şi securitate ridicată prin “Roots of Trust”, elementele esenţiale ale dispozitivelor pentru criptarea sigură şi autentificarea informaţiilor. “Furnizarea unei autentificări sigure, simple şi fluide necesită integrarea de certificate în produsele IoT. Pentru a ajuta clienţii să securizeze comunicaţiile cloud, Texas Instruments integrează în prezent certificatul  root al Symantec în dispozitive IoT multiple pentru semnarea şi autentificarea digitală a comunicaţiilor prin Internet şi actualizărilor de firmware. În viitor, vom oferi noi funcţii capabile de iniţializare securizată autentificată cu codul dezvoltatorului semnat digital, pentru a ajuta clienţii să sporească securitatea dispozitivelor IoT” a afirmat Gil Reiter, director al diviziei de Marketing Strategic – IoT din cadrul Texas Instruments (TI). “Piaţa IoT are mare nevoie de soluţii de securitate comprehensive”, a adăugat Larry Stefonic, fondator şi director executiv al wolfSSL. “Liderii din industrie în domeniul infrastructurii de securitate pentru IoT, wolfSSL Inc. şi Symantec, se adresează nevoilor pieţei prin soluţia menită să susţină dezvoltatorii în demersurile lor de a oferi protecţie împotriva celor trei mari provocări în materie de securitate IoT: atacul Man in the Middle (MITM), actualizările securizate de firmware şi criptarea datelor pe dispozitiv.”

Certificate pentru Semnare de Cod şi Servicii de Securizare a Aplicaţiilor: Pentru a garanta rularea autorizată a codului pe dispozitivele Internet of Things, Symantec furnizează certificate de securitate la nivel de cod şi o soluţie de autentificare ca serviciu în cloud pentru o serie de tipuri de cod relevante pentru dispozitivele Internet of Things.

Planurile de viitor ale Symantec pentru a sprijini mediul de business să asigure securitatea dispozitivelor IoT includ introducerea de noi tehnologii, cum ar fi un portal pentru gestionarea securităţii Internet of Things cu ajutorul unei singure interfeţe şi analiza securităţii pentru detectarea proactivă a anomaliilor care ar putea indica atacuri ascunse asupra reţelelor Internet of Things.

Totodată, pentru a susţine inovaţia în domeniul securităţii IoT, Symantec a anunţat recent un parteneriat cu Frost Data Capital prin care îşi propune să contribuie la dezvoltarea noilor companii, oferindu-le acces la finanţare, resurse şi expertiză. Ca parte a unui incubator de afaceri susţinut de cele două companii prin intermediul metodologiei şi proceselor inovatoare dovedite, precum şi expertiză solidă în analiza volumelor mari de date şi Internet of Things, companiile nou înfiinţate vor avea oportunitatea să colaboreze cu Symantec pentru a face faţă celor mai complexe ameninţări din domeniul securităţii cibernetice.

Fondată în aprilie 1982, compania Symantec este inclusă în topul Fortune 500 şi oferă una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, precum şi soluţii performante de securitate, backup şi disponibilitate pentru stocarea, accesarea şi partajarea datelor importante. Compania are peste 19.000 de angajaţi în peste 45 de ţări. 99% din companiile incluse în Fortune 500 sunt clienţi Symantec. În anul fiscal 2015, compania a înregistrat venituri de 6,5 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/symantec-securizeaza-peste-un-miliard-de-dispozitive-internet-of-things-14737331
14737331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.