Symantec anunţă finalizarea vânzării Veritas

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 februarie 2016 91 afişări

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) a anunţat finalizarea vânzării companiei de management al informaţiei Veritas către un grup de investitori condus de The Carlyle Group. Valoarea totală a tranzacţiei, după modificările aduse acordului de vânzare la începutul acestui an, a fost de 7,4 miliarde de dolari, din care Symantec a primit aproximativ 5,3 miliarde de dolari cash după plata taxelor.

Symantec va plăti acţionarilor săi peste 4 miliarde de dolari până la finalul lunii martie 2017, rambursare de capital care va include:

• o răscumpărare accelerată a acţiunilor, în valoare de 500 de milioane dolari, încheiată în ianuarie 2016;

• 1,8 miliarde de dolari care au rezultat din răscumpărarea acţiunilor anunţată anterior, la finalul celui de-al treilea trimestru fiscal şi

• rambursarea de capital suplimentară, în valoare de 2 miliarde de dolari, anunţată de consiliul director la finalizarea tranzacţiei.

“După finalizarea tranzacţiei Veritas, Symantec dispune de flexibilitatea financiară necesară pentru a maximiza valoarea acţionarilor prin rambursarea semnificativă de capital şi pentru a lua în considerare oportunităţi de achiziţie care vor accelera strategia noastră de securitate unificată”, a declarat Michael A. Brown, preşedinte şi director executiv Symantec.

În procesul de vânzare al Veritas, J.P. Morgan Securities LLC a avut funcţia de consultant financiar pentru Symantec, iar Fenwick & West LLP au fost consultanţi juridici pentru Symantec.

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este lider global în securitate informatică.  Compania operează una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor şi urmăreşte un număr mare de ameninţări pentru a proteja mai mulţi clienţi împotriva atacurilor informatice de ultimă generaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
tranzactie,
valoare,
cash,
Symantec,
Veritas
/actualitate/symantec-anunta-finalizarea-vanzarii-veritas-15022702
15022702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.