Sute de studenţi au venit în Piaţa Universităţii. Cod de alertă la MAI (VIDEO)

Postat la 17 ianuarie 2012 24 afişări

ACTUALIZAT 18 IANUARIE, ORA 0 - Peste 1.000 de oameni s-au adunat pe parcursul zilei de marţi, pentru a cincea zi consecutiv, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu şi convocarea de alegeri anticipate.

În cursul serii, câteva sute de studenţi au plecat din campusuri spre Piaţa Universităţii, spre a se alătura manifestanţilor. Accesul în piaţă s-a facut tot pe bază de legitimări şi controale corporale selective făcute de jandarmi, pentru depistarea eventualilor protestatari înarmaţi. Demonstraţia de marţi a avut loc fără incidente, cu excepţia faptului că unui pensionar i s-a făcut rău din cauza frigului şi a oboselii. În piaţă a sosit şi Ludovic Orban (PNL), care a fost însă huiduit.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a instituit cod albastru de alertă, ceea ce înseamnă un nivel moderat de alertă, asigurarea pazei la instituţiile publice, menţinerea la serviciu a unui sfert din personal, dar nu şi sporirea efectivelor, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

În paralel, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că începe demersurile pentru organizarea unei greve generale din 23 ianuarie. Confederaţiile sindicale au refuzat să participe la consultările Guvern - sindicate - patronate, convocate marţi de premierul Emil Boc cu tema "menţinerea şi crearea locurilor de muncă".

Peste 9.000 de oameni au ieşit în stradă marţi în circa 60 de oraşe, în unele dintre ele în oamenii fiind în stradă în număr mare - la Focşani (700 de participanţi), Sibiu (500), Hunedoara (400), Braşov şi Timişoara (300), Constanţa, Cluj, Reşiţa, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Giurgiu, Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Ploieşti, Arad, Oradea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sute-de-studenti-au-venit-in-piata-universitatii-cod-de-alerta-la-mai-video-9153145
9153145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.