Suspendarea ajutorului american va duce la anularea acordului nuclear, ameninţă Phenianul

Postat la 31 martie 2012 10 afişări

Coreea de Nord a criticat sâmbătă decizia SUA de a suspenda ajutorul alimentar, în replică faţă de racheta pe care se pregăteşte să o lanseze Phenianul, apreciind că acest lucru va duce la anularea acordului din februarie care prevedea un moratoriu asupra activităţilor sale nucleare.

"Reacţia exagerată a Statelor Unite (faţă de proiectul de lansare a unui satelit) depăşeşte limitele", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor externe, citat de agenţia oficială nord-coreeană.

Este "un act regretabil care ar anula în întregime acordul de la 29 februarie între Coreea de Nord şi Statele Unite", a precizat el.

Administraţia SUA a insistat că ajutorul umanitar şi politica nu au legătură, "dar răspunde la lansarea unui satelit prevăzută de noi anunţând că nu îşi va respecta angajamentele privind ajutorul umanitar", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Suspendare,
ajutor,
acord nuclear
/actualitate/suspendarea-ajutorului-american-va-duce-la-anularea-acordului-nuclear-ameninta-phenianul-9459774
9459774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.