Supremaţia motorului diesel se clatină

Autor: Ştefan Stan Postat la 11 octombrie 2013 65 afişări

Pe piaţa autoturismelor de oraş, diesel-ul înregistrează un regres rapid, majoritatea modelelor mici de autoturisme renunţând deja la aceast tip motoar în favoarea alternativelor, iar tendinţa va continua să crească, având în vedere viitoarele norme europene, scrie Les Echos.

Supremaţia motorului diesel se clatină

În Franţa, vânzările din segmetnul de piaţă al maşinilor Renaul Clio sau Peugeot 208 au fost de 51% de la începutul anului, comparat cu 58% în aceeaşi perioadă a lui 2012.

Acuzate că ar fi foarte poluante şi nocive pentru sănătate, imaginea motoarelor diesel s-a degradat în timp, chiar dacă tehnologia nu a încetat să se îmbunătăţească, în special filtrele de particule.

Diferenţa de preţ dintre litrul de benzină şi litrul de motorină s-a diminuat considerabil, iar motorizările pe benzină au făcut progrese foarte mari în termeni de consum, în special datorită reducerii numărului de cilindrii.

Maşinile de oraş nu rulează pe distanţe foarte mari, ceea ce reduce necesitatea mecanică pentru un motor diesel. Cum normele europene pentru Euro 6 riscă să scumpească şi mai mult preţul vehiculelor diesel, tendinţa de a renunţa la acest tip de motoare devine din ce în ce mai mare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/suprematia-motorului-diesel-se-clatina-11495933
11495933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.