„Suntem cu adevărat epuizaţi”. Mai multe ţări UE, inclusiv România, îndeamnă Londra să prezinte o strategie clară privind Brexit

Postat la 19 martie 2019 44 afişări

Miniştrii pentru Europa din mai multe ţări membre UE, inclusiv George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, au îndemnat marţi Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit, în contextul în care joi va avea un summit crucial al liderilor europeni, relatează Financial Times.

„Suntem cu adevărat epuizaţi”. Mai multe ţări UE, inclusiv România, îndeamnă Londra să prezinte o strategie clară privind Brexit

„Suntem cu adevărat epuizaţi de aceste negocieri", a declarat Michael Roth, ministrul german pentru Europa, care a participat marţi la o reuniune cu omologii săi din statele UE.

„Mă aştept la propuneri clare şi precise [privind] de ce o astfel de amânare este necesară. Dragi prieteni de la Londra, vă rog, prezentaţi!", a adăugat Roth.

 

Miniştrii europeni urmează să fie informaţi de Michel Barnier, negociator-şef al UE, despre opţiunile privind o posibilă amânare a procesului de ieşire a Marii Britanii din Blocul comunitar.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.