Sumele colosale primite ca şpagă de adjunctul ANAF Oradea. Cum a fost dat pe mâna procurorilor DNA de către afaceriştii pe care-i proteja

Postat la 07 martie 2016 375 afişări

Sumele colosale primite ca şpagă de adjunctul ANAF Oradea. Cum a fost dat pe mâna procurorilor DNA de către afaceriştii pe care-i proteja

Zeci de mii de euro au ajuns în buzunarul lui Dorel Pătcaş, fostul director din Finanţe şi de la Vămi, acesta fiind trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea. În schimbul sumelor colosale, Pătcaş a favorizat firmele evazioniste. Alături de el a fost trimisă în judecată şi Adina Florentina Dumbravă, pentru complicitate.

Totodată, în acelaşi dosar, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Şandor Florian, şef al Serviciului inspecţie fiscală al Direcţiei Vamale Bihor.

Dorel Pătcaş a ajuns în vizorul procurorilor DNA Oradea după ce a fost denunţat chiar de către cei pe care-i proteja. Este vorba despre petrolistul Vasile Boer, Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G şi constructorul Radu Ţiril.

Fost director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor, iar apoi, din 2011, director executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor şi coordonator al activităţii de inspecţie fiscală, Dorel Pătcaş a intrat în atenţia procurorilor DNA Oradea încă din 2014.  După ce Boer a fost arestat, a urmat şi denunţul la adresa lui Pătcaş. Astfel, procurorii au aflat că Boer îi dăduse lui Pătcaş 6.000 de lei, bani ce i-au fost necesari pentru o intervenţie pe cord, intervenţie ce a avut loc la Institutul Inimii din Cluj. Banii au ajuns la Pătcaş prin fiul său, intermediar fiind Florian Şandor, şeful Serviciului Inspecţie Fiscală al DJAOV Bihor, la aceea vreme. În schimbul banilor, Pătcaş  ar fi protejat firma lui Boer de eventuale controale.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
procurorii dna,
adjunct,
protejare,
anaf,
primire,
spaga
/actualitate/sumele-colosale-primite-ca-spaga-de-adjunctul-anaf-oradea-cum-a-fost-dat-pe-mana-procurorilor-dna-de-catre-afaceristii-pe-care-i-proteja-15099242
15099242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.