Suceava: Lucrările începute în 1995 la podul peste Siret, reluate după aproape zece ani

Postat la 18 aprilie 2013 15 afişări

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat, miercuri, că va relua asocierea cu judeţul Botoşani pentru continuarea lucrărilor începute în 1995 şi sistate în 2004 la podul peste Siret, numit "Podul lui Cozmâncă" fiindcă leagă judeţul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoşani.

Suceava: Lucrările începute în 1995 la podul peste Siret, reluate după aproape zece ani

 Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era şeful Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind supranumit "Podul lui Cozmâncă". Acest pod a existat pînă în timpul războiului, cînd trupele germane, în retragere, l-au distrus.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie, ţinând cont că este blocată de câţiva ani, iar una dintre concluziile experţilor a fost că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/suceava-lucrarile-incepute-in-1995-la-podul-peste-siret-reluate-dupa-aproape-zece-ani-10762076
10762076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.