Submarinul 27% delfin si 37% rechin

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 martie 2011 234 afişări

Fabricantii spun ca are agilitatea unui delfin, cu toate ca aduce mai mult cu orca, balena ucigasa: este vorba de Seabreacher X, un submarin hi-tech care poate atinge 50 mile pe ora la suprafata si 25 de mile pe ora sub apa.

Este cel mai avansat model de vehicul naval submersibil si este construit de Innespace Marine. Vehiculul se poate scufunda si apoi tasni din apa in intregime, gratie sistemului de tractiune care imita coada articulata a unui rechin sau delfin. Iar sistemul de evacuare ofera navei un zgomot caracteristic, un marait corespunzator motorului de 260 de CP, precizeaza Daily Mail. La bord se afla un sistem stereo cu dock pentru iPod, precum si un navigator GPS. O camera video transmite imagini live pentru pasageri, pe ecrane LCD.

Pretul standard al minunii tehnice este 65.000 de dolari, iar entuziastii care doresc viteza la suprafata pot opta pentru modelul de varf, care costa 85.000 de dolari.Bani pentru care primesti, dupa cum spune Bradley Hasameyer de la AOL "circa 27% delfin, 37% rechin, 47% barca cu motor si 100% minune".

Sursa:dailymail.co.uk

Vezi in PAGINA URMATOARE VIDEO cel mai avansat model de vehicul naval submersibil >>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
submarin,
rechin,
apa,
scufundare
/actualitate/submarinul-27-delfin-si-37-rechin-8087435
8087435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.