Sub 10% din îngheţatele de pe piaţa românească folosesc ingrediente naturale

Postat la 15 august 2016 80 afişări

Sub 10% din îngheţatele de pe piaţa românească folosesc ingrediente naturale

Procentul îngheţatelor cu ingrediente naturale de pe piaţă este foarte mic, sub 10%, din tot ce se vinde, ingredientele folosite în majoritatea produselor putând duce la probleme de sănătate, mai ales în cazul copiilor, informează Mediafax

"Cu cât sunt folosite mai multe ingrediente artificiale, cu atât scade costul de producţie. Găsim îngheţată şi sub 2 lei. Preţul ne poate da nişte informaţii de cât de curată este îngheţata. Un preţ mic ar trebui să ne pună semne de întrebare. Din păcate, consumatorul român face alegeri în funcţie de preţ. De ce? Din cauza unei puteri scăzute de cumpărare şi pentru că nu are o educaţie a alegerii în cunoştinţă de cauză. El se bucură când la raft găseşte produse cu preţuri mici, dar ar trebui să se întrebe cum a ajuns produsul la acel preţ", a declatat Costel Stanciu, preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Asociaţia a analizat 64 de sortimente de îngheţată, dintre care 39 conţin coloranţi artificiali, iar 25 suc de fructe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Universitatea Babeş-Bolyai a cumpărat cu 40 mil. lei hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Ioana Răduca, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.