SUA vor revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi de implicare în cazul uciderii lui Khashoggi

Postat la 24 octombrie 2018 29 afişări

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat, marţi, că Administraţia Donald Trump va revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează agenţia The Associated Press.

SUA vor revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi de implicare în cazul uciderii lui Khashoggi

Aceasta este prima măsură punitivă anunţată de Administraţia Trump după dispariţia pe 2 octombrie a jurnalistului saudit.

Pompeo nu a precizat câţi şi sau ce oficiali saudiţi vor fi vizaţi de măsura revocării vizelor.

Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, a comunicat că unui număr de 21 de cetăţeni saudiţi le vor fi revocate vizele ori vor fi declaraţi ineligibili să obţină vize pentru intrarea în SUA.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vize,
revocare,
oficiali,
implicare,
suspecti,
ucidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.