Iohannis, DISCURS în PE: Românii şi-au făcut auzită vocea când au trebuit să apere statul de drept/ Juncker, mesaj pentru România: Trebuie consens naţional pe lupta anticorupţie

Postat la 23 octombrie 2018 37 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participa marţi, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul UE.

Iohannis, DISCURS în PE: Românii şi-au făcut auzită vocea când au trebuit să apere statul de drept/ Juncker, mesaj pentru România: Trebuie consens naţional pe lupta anticorupţie

 La finalul alocuţiunii şefului statului român, Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj pentru Guvernul şi Parlamentul de la Bucureşti, şi anume, că e nevoie de consens pe statul de drept şi lupta anticorupţie, pentru a nu fi efecte negative pe aderarea la Schengen.

 

Şeful statului român a afirmat marţi, în plenul Parlamentului European, că "Europa cu două viteze" nu este o soluţie, iar Europa trebuie să arate că este unită şi nu lasă niciun cetăţean în urmă.

"Este un privilegiu să mă aflu în Parlamentul European. Vă mulţumesc pentru invitaţia de a participa la dezbaterea privind viitorul UE. Uniunea a fost marcată de provocări multiple care ne-au testat unitatea, de la criza economică, a migraţiei, atacurile teroriste. A fost un deceniu în care UE a trebuit să înveţe să se adapteze din mers. Ne uneşte identitatea europeană, bazată pe principii, valori, iar aceste valori comune trebuie mereu redescoperite, reapreciate şi repuse în valoarea, pentru că universalitatea valorilor stă în caracterul lor regerenator", a declarat Klaus Iohannis, în Parlamentul European.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentul european,
anticoruptie,
lupta,
mesaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.