SUA susţin un american de origine sud-coreeană la şefia Băncii Mondiale

Postat la 24 martie 2012 12 afişări

Statele Unite îl susţin pe preşedintele Colegiului Dartmouth din New Hampshire, americanul de origine sud-coreeană Jim Yong Kim, drept candidat la şefia Băncii Mondiale, post revendicat pentru prima oară şi de economiile emergente.

Jim Yong Kim este fost director al departamentului HIV/SIDA al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat vineri un oficial al administraţiei preşedintelui Barack Obama. Casa Albă urmează să facă anunţul oficial în cursul zilei de vineri. Angola, Nigeria şi Africa de Sud susţin la preşedinţia Băncii Mondiale pe ministrul de Finanţe nigerian Ngozi Okonjo-Iweala, economist şi diplomat respectat. Actualul şef al Băncii Mondiale, Robert Zoellick, se va retrage din funcţie în iunie, la încheierea mandatului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca mondiala,
sua,
sustinere,
american,
Jim Yong Kim
/actualitate/sua-sustin-un-american-de-origine-sud-coreeana-la-sefia-bancii-mondiale-9431746
9431746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.