SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice

Postat la 03 iunie 2013 35 afişări

Statele Unite şi China s-au pus de acord să instituie începând din iulie întâlniri în mod regulat la nivel înalt pe tema securităţii cibernetice, spionajului comercial şi pentru a crea reguli de conduită comune, a confirmat Casa Albă duminică.

SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice

 Discuţiile vor viza nu doar probleme legate de atacuri informatice, ci şi reguli de stabilit cu scopul încadrării anumitor spaţii de Internet, a subliniat un oficial de la Casa Albă, după ce New York Times (NYT) a anunţat aceste întâlniri viitoare.

Secretarul de Stat american John Kerry anunţa în aprilie, într-o vizită la Beijing, că China şi Statele Unite urmează să creeze un grup de lucru pe tema securităţii informatice, ca reacţie faţă de o intensificare a unor atacuri cibernetice comise de hackeri chinezi.

Aceste viitoare întâlniri reprezintă "primul efort diplomatic vizând dezamorsarea tensiunilor (dintre cele două ţări), în contextul în care Statele Unite deplâng atacuri cotidiene sub forma unor intruziuni informatice şi furturi de secrete industriale şi guvernamentale", scrie New York Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-si-china-se-vor-intalni-in-mod-regulat-incepand-din-iulie-pe-tema-securitatii-cibernetice-10920187
10920187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.