SUA: Numărul angajaţilor din presa scrisă a scăzut cu 45% în ultimii zece ani

Postat la 31 iulie 2018 28 afişări

Numărul jurnaliştilor din media din SUA a scăzut cu 23% în ultimii zece ani, iar cel mai mare declin s-a înregistrat în redacţiile ziarelor, unde numărul angajaţilor a scăzut cu 45%, potrivit unui raport al institutului independent Pew Research Center.

SUA: Numărul angajaţilor din presa scrisă a scăzut cu 45% în ultimii zece ani

Potrivit acestui raport, care a fost realizat pe baza cifrelor furnizate de Departamentul Muncii din SUA, numărul angajaţilor din presa scrisă a scăzut de la 71.000, în 2008, la 39.000, la sfârşitul lui 2017, un deceniu marcat şi de suprimarea a 30.000 de posturi.

Sectorul radio a avut şi el de suferit, numărul angajaţilor din domeniu reducându-se cu 27%. În urmă cu zece ani, 4.600 de jurnalişti activau în radio, iar, în prezent, numărul acestora este de 3.300.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.