SUA l-au vizat pe "John jihadistul" într-un atac aerian

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 13 noiembrie 2015 137 afişări

Forţe americane l-au vizat pe "John jihadistul" - un militant din cadrul grupării Statul Islamic (SI) cunoscut din înregistrări video ale unor execuţii - în atacuri aeriene la Rakka, bastionul grupării extremiste în Siria, a anunţat Pentagonul în noaptea de joi spre vineri, relatează CNN.

"John jihadistul", pe care oficiali occidentali l-au identificat drept Mohammed Emwazi, a apărut într-o serie de înregistrări ale unor execuţii, în care adresa ameninţări unor lideri occidentali cu un accent britanic.

Era neclar imediat dacă aceste atacuri aeriene şi-au atins ţinta.

Însă un oficial american de rang înalt a declarat că autorităţile cred că Emwazi a fost ucis în aceste raiduri, adăugând că Statele Unite au anunţat operaţiunea din cauza notorităţii lui Emwazi.

Este vorba despre o misiune de "supraveghere insistentă", a declarat acest oficial.

Alt oficial american a declarat pentru CNN că Emwazi se afla într-un vehicul în momentul atacului aerian cu un avion fără pilot.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a anunţat atacul aerian.

"Evaluăm rezultatele operaţiunii din această noapte (de joi spre vineri) şi vom oferi informaţii suplimentare dacă va fi cazul", a precizat Cook.

Emwazi, un cetăţean britanic, a apărut în înregistrări video ale decapitărilor jurnaliştilor americani Steven Sotloff şi James Foley, lucrătorului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, lucrătorilor umanitari britanici David Haines şi Alan Henning, jurnalistului japonez Kenji Goto şi altor ostatici SI, a precizat Pentagonul.

Guvernul britanic a fost informat în legătură cu operaţiunea împoriva jihadistul britanic, care s-ar fi născut în Kuwait.

Jihadistul nu a mai apărut în înregistrări cu ostatici după ce a fost identificat.

Oficiali CNN declarau în iulie pentru CNN că au aflat că acesta era în viaţă şi se ascundea în apropiere de Rakka.

Unii analişti l-au catalogat "grotesc" şi un adept al unor tehnici sadice de tortură. Un fost ostatic a povestit luna trecută cum acesta l-a obligat să danseze tangou cu el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
JOHN JIHADISTUL
/actualitate/sua-l-au-vizat-pe-john-jihadistul-intr-un-atac-aerian-14884727
14884727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.