SUA îndeamnă Grecia şi creditorii săi să ajungă la un acord, în interesul întregii lumi

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 21 aprilie 2015 44 afişări

Statele Unite îndeamnă Grecia şi creditorii săi să ajungă la un acord care să readucă economia elenă la creştere, spre binele întregii lumi, a declarat marţi Jason Furman, preşedintele consilierilor economici ai preşedintelui Barack Obama.

Furman a spus că este în interesul Greciei, al creditorilor acesteia şi al întregii lumi ca cele două părţi să stabilească reformele structurale care să readucă economia elenă la creştere şi să îi permită să îşi plătească datoriile, transmite Bloomberg.

El a arătat că oficialii americani nu sunt convinşi de asigurările date de europeni, că efectul unei ieşiri a Greciei din zona euro poate fi ţinut sub control.

"Nu cred că este un experiment pe care să vrem să îl facem. Dacă Grecia şi instituţiile europene nu găsesc o soluţie, ar fi groaznic nu doar pentru Grecia, ar fi un risc real pentru economia mondială pe care nu ar trebui să ni-l asumăm", a spus oficialul american.

Statele Unite încurajează Grecia şi reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI "să îşi suflece mânecile şi să facă tot ceea ce este necesar din punct de vedere tehnic", a continuat Furman.

"Preşedintele urmăreşte personal situaţia. A discutat acest subiect cu premierul italian Renzi, de exemplu, săptămâna trecută la Washington", a adăugat el.

Negocierile pentru continuarea programului de ajutor destinat Greciei sunt blocate, iar premierul Alexis Tsipras a ordonat luni instituţiilor statului să îşi transfere rezervele de numerar la banca centrală. Guvernul are nevoie de bani pentru plata salariilor, a pensiilor şi a unei tranşe de împrumut către FMI.

Liderii europeni vor ca Grecia să prezinte o listă de reforme structurale îmbunătăţită, care va fi analizată la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din 24 aprilie, de la Riga, în Letonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
GRECIA,
/actualitate/sua-indeamna-grecia-si-creditorii-sai-sa-ajunga-la-un-acord-in-interesul-intregii-lumi-14135247
14135247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.