SUA au "prevenit" o ameninţare înainte sosirii Papei Francisc în ţară

Autor: Raluca Manga Postat la 14 septembrie 2015 124 afişări

Autorităţile americane au "prevenit" o ameninţare înaintea vizitei Papei Francisc, a declarat duminică Michael McCaul, preşedintele comitetului de Securitate Naţională din Camera Reprezentanţilor, informează site-ul Washington Post.

SUA "monitorizează îndeaproape" orice posibile ameninţări înaintea vizitei papei în Statele Unite, a mai declarat oficialul pentru postul de televiziune ABC News.

Întrebat ce părere are despre pregătirile privind securitatea înaintea vizitei papale de săptămâna viitoare, McCaul a spus că este "îngrijorat". "Papa este un om foarte pasionat. Îi place să iasă cu oamenii, iar cu asta, vine şi un mare risc privind securitatea", a spus el.

"Monitorizăm îndeaproape ameninţările împotriva Papei în contextul vizitei sale în Statele Unite", a declarat McCaul pentru emisiunea This Week. "Am prevenit un caz aparte, însă pe măsură ce data se apropie, cred că suntem toţi foarte...vigilenţi să îl protejăm când va veni în SUA", a adăugat McCaul.

Potrivit Washington Post, nu este clar dacă cazul care a fost "prevenit", pe care l-a menţionat McCaul, era o ameninţare la adresa papei, sau o referire la o arestare recentă, în Florida, a unui bărbat despre care se presupune că plănuia un atac la un memorial 11 spetembrie în oraşul Kansas.

Călătoria Papei în Statele Unite a determinat o operaţiune masivă de securitate în trei oraşe pe care acesta le va vizita: New York, Washington şi Philadelphia. În Washington, mai multe drumuri importante se vor închide pentru perioade lungi în timpul celor trei zile când Francisc este în oraş, iar autorităţile districtului îi îndeamnă pe cei care pot, să lucreze de acasă pe perioada acestei vizite.

Cei însărcinaţi cu securitatea Papei Francisc în timpul vizitelor sale papale trebuie să se confrunte cu bine-cunoscutele preferinţe ale pontifului de a fi pe cât se poate de deschis către cei care doresc să îl vadă.

De când a devenit papă, Francisc a folosit automobile deschise parţial sau total pentru a călători prin mulţime, în contrast cu versiunea de vehicule papale închise, dotate cu sistem antiglonţ, preferate după tentativa de asasinare a lui Ioan Paul al II-lea din anul 1981. Francisc a spus anterior că se simte închis ca într-o "conservă de sardine" atunci când se află în automobilul destinat papei, complet închis.

În ianuarie, oficiul de presă de la Vatican a respins informaţii conform cărora Vaticanul se află sub ameninţarea teroriştilor din gruparea Stat Islamic. Domenico Giani, comandantul Jandarmeriei statale, a spus însă câteva luni mai târziu că "ameninţărea există", adăugând că nu se cunoaşte "niciun plan de atac împotriva Vaticanului sau a Sfântului Părinte".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
PAPA,
AMENINŢARE
/actualitate/sua-au-prevenit-o-amenintare-inainte-sosirii-papei-francisc-in-tara-14711812
14711812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.