SUA amendeaza cu 30 de milioane de dolari un trader pentru manipularea pietei gazelor naturale

Postat la 22 aprilie 2011 20 afişări

Autoritatile americane l-au amendat cu 30 de milioane de dolari pe traderul Brian Hunter, fost angajat al fondului de hedging Amaranth, pentru manipularea pietei gazelor naturale, potrivit BBC.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat recent ca autoritatile organizeaza o echipa de specialisti pentru a analiza posbile fraude pe piata petrolului. Grupul urmeaza sa fie condus de procurorul general al SUA. Petrolul si gazele naturale sunt tranzactionate masiv pe pietele internationale ale materiilor prime, oferind posibilitati pentru speculatii foarte mari, noteaza BBC. Amenda este rezultatul unei investigatii incepute in iulie 2007 impotriva Amaranth si a doi traderi, Brian Hunter si Matthew Donohoe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
SUA,
trader,
piata,
Amaranth
/actualitate/sua-amendeaza-cu-30-de-milioane-de-dolari-un-trader-pentru-manipularea-pietei-gazelor-naturale-8184275
8184275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.