STUDIU:Virusul gripei aviare H7N9 a demonstrat rezistenţă la antivirale. "Situaţia este îngrijorătoare"

Postat la 29 mai 2013 100 afişări

Virologii au confirmat în premieră din punct de vedere clinic existenţa unor cazuri de rezistenţă a virusului gripei aviare H7N9 la antiviralele obişnuite folosite împotriva gripei la om, precum Tamiflu.

STUDIU:Virusul gripei aviare H7N9 a demonstrat rezistenţă la antivirale. "Situaţia este îngrijorătoare"

 Într-un studiu publicat marţi în revista medicală The Lancet, Dr. Yang Zhenghong (Shanghai Medical College din partea Universităţii din Fudan, China) şi colegii acestuia descriu trei cazuri de rezistenţă la antivirale, la pacienţii infectaţi de virusul H7N9, în China.

Echipa a studiat cazul a 14 pacienţi spitalizaţi la Shanghai în aprilie, cu o infecţie confirmată cu virusul H7N9.

În cazul a trei pacienţi afectaţi grav de virus, tratamentul antiviral nu a redus nivelul încărcăturii virale, virologii suspectând o rezistenţă. Aceasta a fost confirmată de analiza genetică a virusului, virologii identificând o mutaţie caracteristică rezistenţei la antivirale (oseltamivir sau Tamiflu şi peramivir).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-virusul-gripei-aviare-h7n9-a-demonstrat-rezistenta-la-antivirale-situatia-este-ingrijoratoare-10908166
10908166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.