STUDIU: România, penultimul loc în UE la nivelul salariului minim, loc fruntaş la taxarea muncii

Postat la 05 aprilie 2017 184 afişări

România se află pe penultimul loc în UE, Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană în ceea ce priveşte nivelul salariului minim, dar pe a opta poziţie atunci când vine vorba despre taxarea muncii, depăşind Austria, Polonia şi Germania.

STUDIU: România, penultimul loc în UE la nivelul salariului minim, loc fruntaş la taxarea muncii

Cu toate că nivelul salariului minim în România a înregistrat cea mai mare creştere (16%), în perioada 2016-2017, din UE, Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană, din punct de vedere al valorii acestuia ne situăm pe penultimul loc înaintea Bulgariei. Însă, atunci când vine vorba despre taxare, ocupăm a opta poziţie, înaintea Finlandei, Austriei, Poloniei, Cehiei şi Germaniei.

Aceste informaţii se regăsesc în studiul KPMG in Romania, care analizează salariul minim în statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană (UE/SEE/Elveţia).

Analiza se află deja la a doua ediţie, şi anul acesta aduce în plus informaţii cu privire la statusul transpunerii Directivei 67/2014/EU în legislaţia fiecărui stat membru.

Studiul îşi propune să vină în întâmpinarea angajatorilor care detaşează personal în statele membre UE/SEE/Elveţia prin prezentarea principalelor cerinţe legislative din aceste state. Cunoaşterea acestora îi va ajuta pe angajatori să îşi planifice procesul de detaşare în mod eficient şi să asigure conformarea cu legislaţia aplicabilă în statele în care angajaţii lor desfăşoară activitate, se arată într-un comunicat al KPMG România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.