Masacru cu arme chimice. Bilanţul este de 58 de morţi şi sute de răniţi, şi creşte continuu

Postat la 05 aprilie 2017 54 afişări

Masacru cu arme chimice. Bilanţul este de 58 de morţi şi sute de răniţi, şi creşte continuu

UPDATE: Un presuspus atac cu gaz,despre care se crede că ar fi fost efectuat cu ajutorul unor avioane ale Guvernului de la Damasc,a provocat, marţi, moartea a 58 de persoane,inclusiv a 11 copii cu vârste mai mici de opt ani în provincia siriană Idlib,au anunţat o organizaţie şi cadre medicale,scrie Reuters.

 

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise şi 60 au fost rănite într-un presupus atac chimic într-un oraş deţinut de rebeli în nord-vestul Siriei, potrivit BBC.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că atacurile asupra Khan Sheikhoun de către guvernul Sirian sau avioanele ruseşti i-au făcut pe mulţi oameni să se sufoce.

Opoziţia locală şi activiştii, precum şi site-urile de ştiri au postat mai multe fotografii ale celor care au murit de asfixiere. Guvernul sirian a respins în repetate rânduri acuzaţiile că ar folosi arme chimice.

Totuşi, o investigaţie a ONU şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, a anunţat la sfârşitul anului trecut că forţele guvernamentale au folosit chlorine ca armă de război cel puţin de trei ori între 2014 şi 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
arme chimice,
atac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.