Cum au ajuns SUA să aibă cea mai mare datorie din lume, 20.000 mld. dolari. „Niciodată în istorie o ţară nu a datorat aşa de mult lumii.“

Postat la 04 aprilie 2017 1232 afişări

Datoria naţională a Statelor Unite se apropie rapid de 20.000 miliarde de dolari, iar când va trece de acest prag, lumea vă căuta un vinovat, scrie MarketWatch.

Cum au ajuns SUA să aibă cea mai mare datorie din lume, 20.000 mld. dolari. „Niciodată în istorie o ţară nu a datorat aşa de mult lumii.“

SUA se împrumută într-un ritm fără precedent de la alte ţări, în comparaţie cu cât se împrumută alte ţări de la cea mai mare economie a lumii. Iar această datorie se apropie de cotele de pericol.

„Niciodată în istorie o ţară nu a datorat aşa de mult lumii“, spune Joseph Gagnon, partener la Peterson Institute of International Economics şi fost oficial la Trezoreria SUA, notează The Wall Street Journal.

Istoria arată că ambele partide sunt responsabile pentru creşterea muntelui de datorii. Războaiele purtate, reducerile dramatice de taxe şi pachetele semnificative de stimulente economice au sporit povara datoriei de-a lungul anilor. În august 1981, când America se afla la începutul unei pe­rioade de recesiune, preşedintele Ronald Reagan a aprobat reduceri majore de taxe. Deşi susţinătorii lui Reagan argumentează că acestea au impulsionat piaţa de acţiuni şi economia americană, impactul negativ al acestora este evident: mai puţini bani transferaţi în vistieria guvernului.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorie,
crestere,
sua,
istorie,
refuz,
apropiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.