Studiu: Programele de testare în masă au redus numărul de cazuri de COVID-19 cu circa 40%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 11 ianuarie 2021 52 afişări

Studiu: Programele de testare în masă au redus numărul de cazuri de COVID-19 cu circa 40%

Un studiu realizat de o echipă de cercetători luxemburghezi arată că programele de testare în masă au redus numărul de infecţii cu coronavirus cu 39,1%. Testarea obligatorie a populaţiei ar fi generat o creştere de doar 2%, potrivit RTL.

În plus, raportul spune că unităţile de terapie intensivă din Luxemburg ar fi fost cu 45,9% mai pline dacă nu ar fi existat programul de testare în masă.

Oamenii de ştiinţă au analizat 850 de oameni care au fost confirmaţi pozitiv între 27 mai şi 15 septembrie. Doar 567 de oameni au declarat că au prezentat simptome, ceea ce înseamnă că numărul de cazuri asimptomatice ajunge la aproape o treime din total.

Bazându-ne pe procesele de monitorizare a contactelor, datele arată că o persoană simptomatică a infectat în medie 0,7 oameni, în timp ce o persoană asimptomatică a infectat 0,6 oameni.

Astfel, cazurile asimptomatice implică „un risc semnificativ de transmitere”, au concluzionat autorii studiului, iar programul de testare în masă a redus din plin numărul de infecţii la nivel local.

11,4% din cazuri au fost provocate în sectorul serviciilor, 8,6% în ospitalitate şi 6,6% în construcţii.

Până acum au fost administrate la nivel mondial 25.839.924 de vaccinuri anti-COVID-19, potrivit datelor colectate de Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
testare,
infectii,
reducere,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.