STUDIU: Numai jumătate dintre români se simt cetăţeni europeni

Postat la 26 februarie 2013 10 afişări

Numai jumătate (51%) dintre români se simt cu adevărat şi cetăţeni europeni, faţă de o medie la nivel european de 63% şi de peste 65%-70% în ţările mai vechi ale Uniunii Europene, îndeosebi cele nordice, relevă ultimul sondaj Eurobarometru publicat marţi.

Astfel, procente asemănătoare celui din România mai sunt înregistrate în ţări ca Italia (51%), Marea Britanie (48%), Bulgaria (47%) şi Grecia (46%).

De asemenea, în ţări vecine României cum ar fi Ungaria, Cehia sau Cipru procentul este de 54%-55%.

Pe de altă parte, nu mai puţin de 87% dintre luxemburghezi se simt şi cetăţeni europeni, procente ridicate fiind şi în rândul finlandezilor (78%), maltezilor (76%), danezilor, germanilor, polonezilor (74%), suedezilor, estonienilor şi spaniolilor (73%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
români,
cetăţeni europeni,
Eurobarometru
/actualitate/studiu-numai-jumatate-dintre-romani-se-simt-cetateni-europeni-10604903
10604903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.