Studentul de 18 ani care conduce maşini de lux de jumătate de milion de euro. „Menajera mănâncă ce rămâne de la masă”

Autor: Andra Stroe Postat la 14 februarie 2019 1185 afişări

În timp ce unii se luptă să supravieţuiască de la o zi la alta, alţii cheltuiesc sume exorbitante pe cele mai simple lucruri, cum ar fi mâncarea. Realizatorii programului TV Rich Kids Go Skint şi-au propus să vadă cum reacţionează tinerii milionari puşi în situaţia de a trăi la limită.

Studentul de 18 ani care conduce maşini de lux de jumătate de milion de euro. „Menajera mănâncă ce rămâne de la masă”

Potrivit Daily Mail, programul presupune ca adolescenţii privilegiaţi să petreacă un timp cu unele dintre cele mai sărace familii din Marea Britanie. În program s-a înscris şi Daryl, ai cărui părinţi sunt milionari şi care are tot ce îşi doreşte fără niciun efort. Tânărul a obţinut permisul de conducere anul trecut, iar de atunci a colecţionat şapte maşini de lux care costă, cumulat, jumătate de million de euro.

El a plecat din apartamentul de lux în care trăieşte pentru a petrece câteva zile cu într-o locuinţă socială a unei familii foarte sărace. „Înarmat” cu un set de croquet şi caviar de lux drept cadouri, Daryl a plecat spre casa lui Daniel şi a Letitia, care locuiesc în nordul Londrei cu cei doi copii, Romeo şi Casanova. Aici a aflat, şocat, că familia este nevoită să supravieţuiască cu un ajutor de numai 970 de euro pe lună.

Diferenţele dintre condiţiile de care dispun cele două familii sunt enorme. În timp ce tapetul din camera lui Daryl costă 570 de euro, cealaltă familie are pereţii acoperiţi de role de tapet luate din magazinele de caritate, cu puţin peste 2 euro. Lui Daryl nu-i lipseşte nimic. „De fiecare dată când am nevoie de bani, tatăl meu îmi trimite 10.000 de lire, care uneori îmi ajung o lună, iar alteori chiar şi mai puţin: două – trei săptămâni”, povesteşte el.

În medie, Daryl cheltuieşte peste 6.800 de euro pe mesele luate în oraş, în timp ce menajera sa mănâncă ceea ce rămâne uneori de la masă. „Iubesc mâncarea mai mult decât orice altceva. Recunosc că am gusturi costisitoare”, spune el. În schimb, Daniel şi Letitia au un buget alocat meselor de 50-80 de lire pe săptămână pentru toţi cei patru membri ai familiei. Milionarul spune că acest lucru este „o nebunie”: „Îmi pare rău pentru întreaga situaţie, pentru felul în care se luptă cu facturile, cheltuielile pentru medicamente şi toate celelalte”. Nevoit, prin prisma programului, să se descurce cu o sumă modică penru cheltuieli de masă, Daryl nu a rezistat şi a „plusat” cu câţiva eruo din surse proprii.

Pentru Daryl, acest „experiment” a fost o lecţie de viaţă. „Cu siguranţă, această experienţă mă va face să mă gândesc la deciziile pe care le iau în viaţă şi la modul în care ar trebui să strâng banii, în loc să îi irosesc”, a spus tânărul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini de lux,
milionari,
supravietuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.