Studenţii Universităţii Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică

Postat la 07 iunie 2022 128 afişări

Studenţii Universităţii Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică

Studenţii de la Universitatea Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică SEEMOUS 2022, pentru al patrulea an consecutiv, potrivit instituţiei.

Pentru al patrulea an consecutiv, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut medaliile de aur la cea de-a XVI-a ediţie a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2022.

Organizată sub patronajul Societăţii Sud-Est Europene de Matematică, a Societăţii de Matematică a Serbiei şi a Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii din Belgrad, ediţia din 2022 a Concursului Internaţional de Matematică pentru Studenţi a avut loc în Palić, Serbia, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022.

Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la concurs de trei studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică. Toţi cei trei studenţi ai Universităţii din Bucureşti au cucerit podiumul competiţiei SEEMOUS: Vlad Nicolae Robu – aur, Andrei Tiberiu Pantea – argint şi Paul Florin Rebenciuc – bronz.

Studenţii UB au fost pe podiumul competiţiei şi la ediţiile din 2018, 2019, 2020 şi 2021.

În 2019, Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la eveniment de Dragoş Manea, student în anul II la Matematică, care a câştigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim şi medalie de aur. Dragoş a participat şi la ediţia din 2018 a concursului, la care a obţinut o medalie de argint. De asemenea, tot în 2019, Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur. Călin a obţinut medalie de aur şi la ediţia de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obţinut şi Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti, la care este, de asemenea, student.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
matematica,
universitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.