Străzile oraşului Barcelona vor fi reconfigurate în urma pandemiei. Cum arată planurile pentru "noul oraş" catalan. FOTO

Postat la 26 aprilie 2020 830 afişări

Străzile oraşului Barcelona vor fi reconfigurate în urma pandemiei. Cum arată planurile pentru "noul oraş" catalan. FOTO

Oraşul Barcelona se reinventează în urma pandemiei. Autorităţile au desenat deja planurile pentru noile măsuri de distanţare. Trotuarele şi pistele pentru biciclete vor fi mai late.

Oraşul Barcelona se reinventează în urma pandemiei de coronavirus. Obiectivul este spaţiu mai mare pentru ca oamenii să poată circula în siguranţă la reluarea activităţilor de zi cu zi.

Autorităţile locale nu recomandă folosirea în exces a maşinilor personale, deşi ar putea fi o soluţie mult mai sigură pentru păstrarea distanţei sociale. Poluarea a scăzut dramatic în marile oraşe europene în timpul stării de urgenţă, iar catalanii speră ca situaţia să continue la acest capitol şi după ieşirea din carantină. Nici transportul în comun nu este foarte recomandat, astfel că autorităţile din Barcelona promovează mersul pe jos şi cu bicicleta sau scuterul.

Ei au decis astfel să mărească trotuarele şi pistele pentru biciclete din zonele aglomerate. În total vor fi 21 km în plus de piste, la comun cu liniile pentru autobuze în anumite locuri. Sunt vizate celebrele Gran Via şi Diagonal, zone extrem de populate în orele de vârf.

VEZI AICI GALERIA FOTO 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barcelona,
pandemie,
planuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.