Reţeta tratamentului pentru bolnavii de Covid-19. Noul protocol de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Postat la 26 aprilie 2020 497 afişări

Reţeta tratamentului pentru bolnavii de Covid-19. Noul protocol de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Noul protocol vine în sprijinul pacienţilor pentru ca aceştia să nu mai ajungă la Terapie Intensivă. Aspirina şi Nurofenul sunt folosite pentru tratarea noului coronavirusului. Anticoagulantele au fost introduse pentru a preveni complicaţiile. Tratamentul trebuie etapizat în funcţie de gravitatea infectării

Doctorul Virgil Musta implementează un nou protocol la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Protocolul vine în sprijinul pacienţilor pentru ca aceştia să nu mai ajungă la Terapie Intensivă.

„Noi folosim un protocolul de tratament antiviral, conform protocolului naţional la care am asociat tratament patogenic de profilaxie a complicaţiilor tromboembolice şi celor inflamatorii. Este o medicaţie care de fapt se foloseşte în ţară în alte patologii, nu este nimic nou.

Este tratamentul anti cuagulant în doză preventivă sau în doză curativă şi tratament anti inflamator cu corticoterapie dar toate acestea se introduce în funcţie de faza şi forma clinică de boală. Medicamentele anti inflamatorii sunt diminuează inflamaţia. Sunt medicamente non steroide, cu ar fi aspirina, nurofenul, sunt medicamente cunoscute şi sunt folosite, nu numai în această patologie. Anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară”, spune dr. Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Doctorul Virgil Musta spune că tratamentul trebuie etapizat în funcţie de gravitatea infectării. Este foarte important ca atunci când apar primele semene ale înbolnăvirii pacienţii să înceapă imediat tratamentul, în acest fel agravarea bolii este încetinită şi poate fi ţinută sub control.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
protocol,
tratament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.