Steagul Ungariei, vopsit pe statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

Autor: Cosmin Pirv Postat la 06 iunie 2021 554 afişări

Poliţiştii din Covasna au deschis un dosar penal pentru distrugere după ce o parte din soclul statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsit în culorile drapelului Ungariei.

Steagul Ungariei, vopsit pe statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

Potrivit IPJ Covasna, poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite şi mai multe inscripţii.

Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii.

„Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiţi, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc”, a mai transmis Poliţia Covasna.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere şi continuă cercetările în acest caz.

Potrivit site-ului covasnamedia, un drapel al Ungariei a fost vopsit pe soclul statuii din centrul oraşului, iar alături a fost scris „Trianon 1920”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statuie,
mihai viteazu,
poliţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.