Statul va lansa la vară licitaţia pentru vânzarea a 26% din acţiunile la Rompetrol Rafinare

Postat la 19 martie 2014 50 afişări

Statul va lansa în această vară licitaţia prin care vrea să vândă 26% din Rompetrol Rafinare, iar preţul de pornire va fi de 200 milioane de dolari, cel oferit de acţionarul majoritar, grupul Rompetrol, a declarat Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei Privatizări din Departamentul pentru Energie.

Statul va lansa la vară licitaţia pentru vânzarea a 26% din acţiunile la Rompetrol Rafinare

 "În această vară lansăm licitaţia pentru vânzarea pachetului de 26% (din Rompetrol Rafinare, n.r). Diferenţa de 18% va rămâne la stat", a declarat Dumitraşcu la conferinţa "Bursa românească, piaţă emergentă", organizată miercuri de Ziarul Financiar.

Potrivit unor surse, de pachetul reptrezentând 26% din acţiunile Rompetrol Rafinare sunt interesate mai multe companii, printre care şi o companie arabă.

În prezent, statul român deţine 44,69% din Rompetrol Rafinare, iar după vânzarea a 26,7% din acţiuni va rămâne cu o participaţie de 18%.

Vicepreşedintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, declara în ianuarie, într-o conferinţă de presă, că preţul de 200 milioane de dolari oferit statului român de KazMunai Gaz pentru 26,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare este "cel mai bun posibil" şi maximul pe care compania îl va plăti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statul-va-lansa-la-vara-licitatia-pentru-vanzarea-a-26-din-actiunile-la-rompetrol-rafinare-12293409
12293409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.