Statul consumă pe piuneze cât alocă pentru investiţii, fără control şi argumente de necesitate

Postat la 21 decembrie 2011 14 afişări

Statul consumă pe bunuri şi servicii atât cât cheltuieşte şi pentru lucrări, achiziţiile fiind efectuate fără un control şi fără o prioritizare în funcţie de necesităţi, situaţie care nu este consemnată şi în cazul contractelor UE, unde regulile europene cresc gradul de respect faţă de banul public.

Concluziile sunt prezentate într-un document oficial, obţinut de MEDIAFAX, şi reflectă situaţia achiziţiilor efectuate în ultimul trimestru al acestui an de căre instituţii publice şi companii de stat. Topul autorităţilor cu cele mai multe proceduri de achiziţie lansate în ultimele trei luni este alcătuit, în ordine, de Romsilva (cu 133 documentaţii acceptate), Complexul Energetic Turceni (54) şi Romgaz (50), urmate de CFR Călători (47), Complexul Energetic Craiova (46), CFR SA (45), Institutul Naţional al Patrimoniului (42), Transelectrica (41), Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (38), CN Huilei (34), Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (32), Nuclearelectrica (31).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
risipa,
bani publici,
investitii,
control
/actualitate/statul-consuma-pe-piuneze-cat-aloca-pentru-investitii-fara-control-si-argumente-de-necesitate-9081410
9081410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.