Statele Unite au trimis avioane cu produse umanitare la frontiera Columbiei cu Venezuela

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 februarie 2019 37 afişări

Statele Unite au trimis avioane care transportă produse umanitare la frontiera Columbiei cu Venezuela, afirmă surse citate de BBC News şi de Miami Herald, dar Administraţia Nicolas Maduro susţine că Washingtonul foloseşte pretextul asistenţei străine pentru o intervenţie militară.

Avioanele cu produse umanitare au aterizat sâmbătă după-amiază pe aeroportul columbian Cucuta, situat la frontiera cu Venezuela. Produsele au fost trimise la solicitarea liderului opoziţiei din Venezuela, Juan Guaidó, care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Juan Guaido a declarat că produsele umanitare vor fi transportate în Venezuela pe 23 februarie.

Preşedintele Venezuelei, Nicolás Maduro, acuză Statele Unite că folosesc pretextul unei crize umanitare pentru a lansa o intervenţie militară.

Prezent în oraşul columbian Cucuta, Mark Green, directorul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a declarat că Juan Guaidó a cerut transportul din cauza crizei umanitare din Venezuela. "Copiii sunt înfometaţi şi aproape toate spitalele din Venezuela se confruntă cu lipsa medicamentelor", susţine Mark Green. Un oficial american declara vineri că o aeronavă militară va transporta peste 200 de tone de alimente la frontiera Columbiei cu Venezuela.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
VENEZUELA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.