Statele Unite au mobilizat o unitate militară specială pentru protejarea Washingtonului-surse

Postat la 21 aprilie 2020 582 afişări

Statele Unite au mobilizat o unitate militară specială pentru protejarea Washingtonului-surse

Armata americană a mobilizat o unitate specială pentru operaţiuni de protejare a capitalei SUA, Washington D.C., în situaţii de necesitate, inclusiv cu caracter militar ofensiv, asociate evoluţiei crizei pandemiei, afirmă surse citate de revista Newsweek.

Primarul Districului Columbia (D.C.), în care se află oraşul Washington, a ordonat luni prelungirea cu o lună a stării de urgenţă, în contextul intensificării rapide a contagierii cu noul coronavirus. Autorităţile federale americane se aşteaptă la o epidemie cu o intensitate asemănătoare celei din New York în Washingon D.C., Maryland şi Virginia.

"Nu vrea nimeni evacuarea, mai ales că nu ai unde să mergi", afirmă un oficial militar de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

Dar o unitate militară puţin cunoscută care are misiunea evacuării capitalei SUA a fost deja activată, afirmă surse citate de revista Newsweek. Forţa militară de reacţie are în general misiunea "securizării" Washingtonului în cazul atacurilor externe ori interne şi, în caz de necesitate, poate muta personalul Casei Albe ori al altor instituţii esenţiale în locaţii alternative.

Activată pe 16 martie, Forţa interarme pentru zona Capitalei (Joint Task Force National Capital Region, JTF-NCR) are misiunea de "a apăra" Washingtonul la nivel terestru, aerian şi maritim.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobilizare,
unitate militara,
statele unite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.