Statele din Golf acuză Netflix că încalcă valorile islamice

Autor: Alexandru Gologan Postat la 07 septembrie 2022 38 afişări

Gigantul de streaming Netflix a supărat Arabia Saudită şi pe membrii Consiliului de Cooperare din Golf, care acuză compania americană de imoralitate şi solicită eliminarea conţinutului ofensator. Totul a pornit de la o scenă controversată a unui desen animat difuzat pe platformă.

Statele din Golf acuză Netflix că încalcă valorile islamice

Arabia Saudită şi membrii Consiliului de Cooperare a statelor din Golf acuză gigantul de streaming Netflix de încălcarea valorilor şi principiilor islamice în societate.

Organele de supraveghere trag un semnal de alarmă şi susţin că inclusiv programele pentru copii conţin scene imorale. În serialul animat Jurassic World: Camp Cretaceous apar două adolescente care îşi mărturisesc iubirea şi se sărută.

Tot pe platformă, apare controversatul film francez Mignonnes, pentru care Netflix a primit nenumărate critici din partea comunităţii cinematografice internaţionale, asociaţiilor părinteşti şi activiştilor.

Consiliului de Cooperare a statelor din Golf afirmă cu tărie că Netflix difuzează în mod deliberat un astfel de conţinut imoral pentru a distruge creşterea sănătoasă a copiilor. Totodată, statele membre au înaintat o cerere prin care solicită companiei americane să elimine conţinutul ofensator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
netflix,
islam,
golf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.