Startup-ul estonian Bolt obţine o evaluare de 1,7 miliarde euro, după o nouă finanţare de peste 100 milioane euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 mai 2020 68 afişări

Startup-ul estonian Bolt obţine o evaluare de 1,7 miliarde euro, după o nouă finanţare de peste 100 milioane euro

Serviciul de ride-hailing Bolt a anunţat marţi că a obţinut 100 de milioane de euro de la firma londoneză de investiţii Naya Capital Management, într-un acord care evaluează rivalul european al Uber la 1,7 miliarde de euro, anunţă Reuters.

Bolt a spus că finanţarea îi va permite să câştige cotă de piaţă într-un sector afectat de COVID-19, deoarece restricţiile au ţinut clienţii acasă, iar rivalii Uber, Lyft şi Ola au redus mii de locuri de munca.

"În următoarele 12-18 luni avem oportunitatea de a câştiga cota de piaţă", a declarat pentru Reuters fondatorul şi directorul executiv Markus Villig, într-un interviu.

În aprilie, Bolt a apelat la guvernul Estoniei, cerând garanţii pentru un credit de 50 de milioane de euro, dar planul a fost abandonat.

"Am înţeles rapid că din partea statului nu există niciun interes şi am îngropat acest plan", a spus Villig.

Bolt oferă, de asemenea, închiriere de scutere şi livrare de produse alimentare. Bolt şi-a extins activitatea de livrare a alimentelor în 15 ţări pe parcursul acestui an, de la patru, în timp ce cererea a crescut.

Bolt, fondat în 2013, are peste 30 de milioane de utilizatori în 35 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bolt,
finanţare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.