Starea de alertă în România: Terasele pot fi deschise şi pot fi servite băuturi şi mâncare dacă sunt respectate regulile de protecţie sanitară

Autor: Mediafax Postat la 14 mai 2020 53 afişări

Starea de alertă în România: Terasele pot fi deschise şi pot fi servite băuturi şi mâncare dacă sunt respectate regulile de protecţie sanitară

Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut, ieri, de votul final din Parlament. Trebuie să ştii că starea de alertă nu poate dura mai mult de 60 de zile şi că nu mai eşti nevoit să intri în carantină când vii din străinătate dacă aduci un certificat medical care arată că nu ai Covid-19. Însă, în continuare, dacă eşti suspect de Covid-19 poţi fi izolat sau carantinat.

Iată principalele reguli care te pot afecta în mod direct. Ce prevede Legea prin care se instituie starea de alertă din 15 mai (Lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19).

Starea de alertă este declarată la nivel local şi naţional şi poate fi prelungită, însă nu cu mai mult de 30 de zile. În aceste condiţii, putem spune că starea de alertă nu poate dura mai mult de 60 de zile. Această chestiune nu figura în forma iniţială a proiectului Executivului.

În timpul stării de alertă se poate suspenda activitatea restaurantelor, a hotelurilor, teraselor. În schimb, la terase pot fi servite băuturi şi mâncare dacă sunt respectate regulile de protecţie sanitară.

Românii care intră în ţară sunt scutiţi de autoizolare şi de carantină instituţionalizată dacă prezintă un certificat emis de medic care să spună că este negativ la Covid-19. Certificatul trebuie tradus în română şi trebuie eliberat înainte cu maximul 48 de ore. Dacă vii din Republica Moldova, regula nu se aplică.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
alerta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.