Încă o agenţie de turism îşi reia activitatea. În ce ţări vor putea călătorii turiştii

Autor: Andra Stroe Postat la 14 mai 2020 120 afişări

Încă o agenţie de turism îşi reia activitatea. În ce ţări vor putea călătorii turiştii

Turoperatorul Paralela 45 reia progresiv activitatea, începând din 15 mai, cu un număr mărit de consultanţi, pentru vânzare online în special, dar şi offline, în agenţiile din principalele oraşe, care vor fi deschise conform normelor de funcţionare.

„Cu încasări reduse în ultimele două luni, consultanţii Paralela 45 au lucrat pentru securizarea vacanţelor turiştilor şi au răspuns la mii de mesaje şi apeluri telefonice. În sprijinul turiştilor, termenele scadente precizate în contractele încheiate pentru vacanţele care au încă plecări incerte se măresc cu până la 21 de zile înainte de plecare", spun reprezentanţii companiei.

Turoperatorul recomandă turiştilor, în continuare, reprogramarea vacanţei, şi nu anularea acesteia. De vineri se pot rezerva bilete de avion pe cursele operate, se prelucrează solicitările corporate, se vând vacanţe în zonele balneo, dar şi la munte şi pe litoral, unde turoperatorul oferă şi variante de cazare în apartamente şi vile. Paralela 45 este pregătită să reia şi destinaţiile externe, acolo unde turismul extern primeşte undă verde, în prima fază fiind vorba despre Grecia, Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Turcia.

„Din ce în ce mai multe ţări îşi propun, şi chiar fac paşi concreţi pentru reînceperea activităţilor turistice, cu respectarea unor norme sanitare de siguranţă, cu care, de altfel, începem să ne obişnuim. Vacanţele fac parte din experienţa noastră de viaţă şi nu putem renunţa la ele. Cum nu putem să stăm la infinit izolaţi. Luăm toate măsurile care se impun şi dăm startul unor călătorii în noile condiţii de viaţă din 2020”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În aşteptarea tuturor clarificărilor, a anunţurilor oficiale şi a normelor de călătorie pe care autorităţile tuturor statelor urmează să le anunţe în cel mai scurt timp, turoperatorul ia următoarele măsuri în sprijinul turiştilor, valabile pentru servicii externe:

În cazul plecărilor cuprinse în intervalul 1 iunie – 12 iulie:

- Amânarea scadenţelor restante de plată ale turiştilor cu până la 21 de zile înainte de plecare

- Reprogramarea pachetelor pe curse charter, circuite şi cazări individuale, la cerere, pe oricare altă plecare din sezonul 2020, fără perceperea unei taxe de reprogramare, dar respectând condiţiile impuse de furnizori, pe lângă care se fac demersuri pentru  obţinerea unor preţuri competitive

- Cazurile de anulare voluntară se rezolvă punctual, cu respectarea condiţiilor contractuale

- Cazurile de anulare din partea furnizorilor vor fi anunţate cel mai târziu cu 21 de zile înainte de plecare

Plecări programate după data de 12 iulie:

- Amânarea scadenţelor până la 22 mai

- Reprogramările, la cerere, depind exclusiv de flexibilitatea partenerilor străini, fiind tratate punctual, pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru clienţi

Anulările voluntare se supun condiţiilor contractuale şi nu sunt recomandate

Pentru toate aceste situaţii, consultanţii Paralela 45 menţin comunicarea cu turiştii, prin email şi telefonic, la numărul 021-9129, mulţumind fiecăruia pentru încredere, răbdare şi înţelegere.

„Din păcate, nu avem sprijinul autorităţilor române în această perioadă. Asistăm la o nepăsare faţă de domeniul agenţiilor de turism, care realizează 80% din traficul de turişti, al angajaţilor din acest domeniu. În acest tablou nefast, relaţia dintre turist şi agentul lui de turism este esenţială, îi respectăm, le mulţumim pentru încredere şi vrem să mergem mai departe împreună”, declară Alin Burcea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate,
reluare,
agentie de turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.