Star Wars 7 -The Force Awakens: Ovaţii şi strigăte de bucurie la premiera noului film din această serie, la Hollywood - FOTO

Autor: Departamentul Life Postat la 15 decembrie 2015 269 afişări

Ovaţii în picioare, aplauze frenetice şi strigăte de bucurie au marcat premiera celui mai nou film din seria "Star Wars", care a avut loc luni seară, în faţa unui public entuziast, într-o seară de antologie, la Hollywood, informează fr.news.yahoo.com.

Aproximativ 5.000 de invitaţi, aleşi pe baza unei liste exclusiviste, au asistat la premiera mondială a lungmetrajului "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", primul film din celebra franciză din ultimii 10 ani, considerat totodată cel mai aşteptat al anului.

Vedete ale cinematografiei mondiale - Spike Lee, Geena Davis, Steven Spielberg, Sofia Vergara, Joseph Gordon-Levitt (deghizat în Yoda) - şi ale domeniului business - Sheryl Sandberg, numărul 2 al companiei Facebook - au luat cu asalt două cinematografe celebre din Hollywood, Dolby Theatre şi Chinese Theatre, unde a fost proiectat, simultan, acest film.

Pentru această premieră, una dintre cele mai importante din istoria Hollywood-ului, Poliţia din Los Angeles a închis mai multe străzi, realizând astfel un perimetru de securitate mai mare, adoptând în acelaşi timp măsuri mult mai stricte decât cele implementate la gala de decernare a premiilor Oscar.

Sute de fani s-au grăbit să vină să asiste la premieră, unii dintre ei dormind în corturi amplasate în faţa celor două cinematografe cu mai mult de 24 de ore înainte de proiecţii, pentru a încerca să vadă pe covorul roşu noile vedete ale acestei francize cinematografice, al cărei prim opus a fost lansat în 1977.

Actorii legendari din prima trilogiei a seriei "Star Wars", în special Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Prinţesa Leia) şi Harrison Ford (Han Solo), au defilat pe un uriaş covor roşu, alături de noile vedete din filmul "Star Wars: Trezirea Forţei".

"Tehnologia este genială, atunci când nu te simţi depăşit de ea. Am considerat întotdeauna că este mai bine să rămânem apropiaţi de valorile umane", a declarat Harrison Ford, referindu-se la decizia regizorului J.J. Abrams de a privilegia actorii şi decorurile reale, în detrimentul programelor de grafică pe computer.

Daisy Ridley şi John Boyga, doi actori britanici în vârstă de 23 de ani, interpretează rolurile principale în acest film - Rey şi Finn.

"Suntem aici pentru a celebra noul «Star Wars» şi nimic din toate acestea nu ar fi posibil fără geniul şi viziunea unei singure persoane, George Lucas, care a creat cea mai frumoasă mitologie a timpurilor noastre", a declarat Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, în debutul evenimentului de luni seară, declanşând o serie de ovaţii în rândul spectatorilor şi invitaţilor, adresate creatorului francizei "Războiul stelelor".

Disney a cumpărat drepturile asupra acestei francize SF în 2012, contra unei sume de peste 4 miliarde de dolari.

Disney, un gigant al industriei de divertisment, va începe să culeagă în curând roadele investiţiei sale: filmul regizat de J.J. Abrams va intra în cinematografele din lumea întreagă începând de miercuri. Pelicula va avea premiera în România pe 18 decembrie.

Experţii în domeniu consideră că încasările generate de acest film ar putea să depăşească pragul de 2 miliarde de dolari. Această sumă nu include veniturile ce vor fi generate de numeroasele produse derivate. De asemenea, pelicula va beneficia în anii viitori de alte trei continuări.

În discursul său, regizorul J.J. Abrams a mulţumit părinţilor săi care l-au dus să vadă primul opus din "Star Wars" când avea vârsta de şase ani. "A fost o super idee", a adăugat J. J. Abrams, care i-a adus apoi un omagiu lui Steven Spielberg, unul dintre mentorii lui, şi directorilor de la Lucasfilm şi Disney, pentru faptul că au avut încredere în capacităţile sale regizorale.

John Williams, compozitorul legendarei coloane sonore de pe genericele filmelor "Star Wars", a fost ovaţionat în picioare de toţi spectatorii prezenţi la eveniment. Acelaşi tratament l-au avut actorii Carrie Fisher şi Harrison Ford.

Acţiunea din "Star Wars: Trezirea Forţei", un film a cărui intrigă a fost păstrată în mare secret de producători, se desfăşoară la 30 de ani după evenimentele relatate în fnalul filmului "Întoarcerea lui Jedi: Ediţie specială" din 1983.

Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a dispărut, însă el trebuie neapărat să fie găsit, pentru a salva galaxia de acţiunile maleficului Prim Ordin, organizaţia ce a înlocuit Imperiul Galactic. Prinţesa Leia, devenită general, îl trimite pe pilotul de vânătoare Poe Dameron într-o misiune specială, cu obiectivul de a-l găsi pe Luke Skywalker. El se va întâlni în această misiune cu tinerii Finn şi Rey.

Proiecţia filmului a fost marcată de numeroase strigăte de bucurie şi de ropote de aplauze, în special în momentele în care pe ecrane au apărut imagini cu Harrison Ford (Han Solo), însoţit de prietenul fidel al acestuia, Chewbacca.

Urmăriri intersiderale, glume, lupte cu săbii-laser, creaturi bizare, puteri supranaturale, dar şi poveşti de dragoste marchează evenimentele relatate în "Star Wars: Trezirea Forţei", un film care perpetuează registrul tematic al unei francize cinematografice ce a marcat cultura populară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STAR WARS,
PREMIERĂ,
/actualitate/star-wars-7-the-force-awakens-ovatii-si-strigate-de-bucurie-la-premiera-noului-film-din-aceasta-serie-la-hollywood-foto-14920838
14920838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.