Standard & Poor’s a retrogradat ratingul Japoniei cu o treaptă, la nivelul A+

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 septembrie 2015 45 afişări

Standard & Poor’s a retrogradat miercuri ratingul Japoniei cu o treaptă, la nivelul A+, cel mai recent semn de îngrijorare legată de perspectivele economice ale ţării, la aproape trei ani de la venirea la putere a premierului Shinzo Abe, relatează MarketWatch.

Perspectiva a fost îmbunătăţită de la negativă la stabilă.

Agenţia de evaluare financiară a redus calificativul din cauza perspectivelor limitate de creştere economică, care reduc probabilitatea ca Guvernul să poată îmbunătăţi rapid sănătatea fiscală a ţării.

"În pofida promisiunilor iniţiale, credem că strategia guvernamentală de relansare economică, supranumită Abenomics, nu va putea inversa deteriorarea finanţelor publice în următorii doi-trei ani", potrivit S&P.

Celelalte două mari agenţii de rating, Moody’s şi Fitch, au redus la rândul lor ratingurile Japoniei, în ultimul an.

Toate cele trei agenţii de evaluare financiară au menţionat ca factor negativ datoria guvernamentală uriaşă a Japoniei, de peste 200% din PIB, cea mai mare în rândul statelor dezvoltate.

S&P anticipează că îndatorarea Japoniei va creşte în continuare, chiar dacă Guvernul a majorat taxa pe vânzări de la 5% la 8%, în aprilie 2014.

Un alt factor care influenţează negativ situaţia bugetară a Japoniei este îmbătrânirea populaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
S&P,
JAPONIA,
/actualitate/standard-poor-s-a-retrogradat-ratingul-japoniei-cu-o-treapta-la-nivelul-a-14715169
14715169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.