Ce spune presa internaţională despre situaţia COVID-19 în România: Într-o singură lună de stare de urgenţă, autorităţile au emis amenzi de 78 mil. euro, echivalentul impozitului plătit de companii în luna februarie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 aprilie 2020 4134 afişări

Ce spune presa internaţională despre situaţia COVID-19 în România: Într-o singură lună de stare de urgenţă, autorităţile au emis amenzi de 78 mil. euro, echivalentul impozitului plătit de companii în luna februarie

Autorităţile române au emis aproximativ 200.000 de amenzi într-o perioadă de nici 30 de zile, în urma abaterilor de la măsurile de distanţare socială. Într-o perioadă extrem de scurtă, între 24 martie şi 19 aprilie, suma totală a amenzilor emise de autorităţi s-a ridicat la 78 de milioane de euro, echivalentul impozitului emis de companii în luna februarie, conform BBC.

Unul dintre primarii Bucureştiului, Robert Negoiţă, a primit o amendă de 10.000 de lei după ce a surprins plimbându-se cu bicicleta în parcul IOR.

Până în prezent, s-au raportat 507 decese cauzate de COVID-19 în România şi 9.242 de cazuri.

În mod asemănător regulilor impuse în Italia şi Franţa, românii trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere dacă vor să îşi părăsească domiciliul.

Cei care au încălcat restricţiile de circulaţie în România au primit amenzi cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei, într-o ţară în care salariul mediu lunar este de circa 3.000 de lei.

România, cu o populaţie de aproape 20 de milioane de locuitori, are unul dintre cele mai copleşite şi subfinanţate sisteme de sănătate din Europa, amenzile fiind văzute ca un mod de prevenire a suprasolicitării spitalelor, scrie BBC.

Între timp, Franţa şi Spania au emis 800.000 şi, respectiv, 500.000 de amenzi în acelaşi interval de timp. Marea Britanie, care are o populaţie de trei ori mai mare decât a României, a emis 3.500 de amenzi. Valorarea amenzilor a fost cuprinsă între 30 şi 60 de lire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.