Spania trece prin al doilea val al pandemiei. Principalele restricţii vizează restaurantele

Autor: Felix Damian Postat la 13 noiembrie 2020 38 afişări

Spania trece prin al doilea val al pandemiei şi principalele restricţii vizează activitatea restaurantelor. 65 de mii de afaceri s-au închis până acum şi 350 de mii de oameni au ajuns în şomaj din cauza restricţiilor.

Spania trece prin al doilea val al pandemiei. Principalele restricţii vizează restaurantele

Patronii din HORECA cer să li se aprope un plan de ajutoare în valoare de 8,5 miliarde de euro.

Mii de angajaţi din baruri, restaurante şi hoteluri au manifestat pe străzile marilor oraşe din Spania. Au bătut din tigăi şi au strigat lozinci în favoarea sectorului HORECA, pentru care sunt necesare ajutoare directe.

Peste 60 de miliarde din încasările aşteptate în 2020 s-au pierdut din cauza pandemiei şi a restricţiilor, dar chiriile şi impozitele trebuie plătite. Asociaţiile patronilor de restaurante cer reducerea TVA-ului la 5 % şi ajutoare directe în valoare de 8,5 miliarde de euro ca să nu dispară 100 de mii de afaceri şi 1 milion de joburi.

Spania este ţara cu cele mai multe baruri şi restaurante din lume şi are o tradiţie străveche în acest domeniu. Sectorul Horeca din Spania angajează 1,7 milioane de persoane şi aduce 4,7 din PIB.

José Luis Yzuel, preşedintele Federaţiei "Hostelería de España": Acest sector este constituit din mici firme şi acestea sunt cele mai afectate. Nu pot fi abandonate în voia sorţii. Nu putem accepta să se distrugă 100 de mii de restaurante pentru că nu s-au luat măsuri ca în restul Europei. Şi ne uităm cu invidie la Franţa şi Germania.

Ce ajutoare se dau în Europa pentru restaurante:

Germania

10 miliarde de euro.

75% din pierderi acoperite de stat.

TVA redus de la 19 % la 7 %.

Franţa

Ajutoare de la 1500 la 10 mii de euro.

Scutiri de impozite.

Italia

5 miliarde sub formă de ajutoare.

Trei luni de prelungire a creditelor fiscale.

Eliminarea impozitului pe imobil.

Prelungirea şomajului tehnic.

Ajutor de 1000 pentru fiecare PFA.

Marea Britanie

Ajutor de 2.325 de euro pe lună.

Subvenţionarea salariilor până la 80%.

Spania

Catalonia - 1000 de euro

Ţara Bascilor - de la 3 la 4 mii de euro

Şomaj tehnic pentru PFA

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
restaurante,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.