Spania poate deveni prima ţară din Europa care oferă concediu menstrual

Autor: Laura Buciu Postat la 17 mai 2022 281 afişări

Proiectul noii legi pe care guvernul spaniol îl discută marţi propune acordarea a trei zile de concendiu medical opţional pe lună angajatelor care suferă de dureri menstruale severe.

Spania poate deveni prima ţară din Europa care oferă concediu menstrual

Proiectul propune să se acorde angajatelor care suferă de dureri menstruale severe trei zile de concediu medical opţional pe lună, cu două zile suplimentare permise în cazuri excepţionale.

Miniştrii cabinetului spaniol discută marţi planurile de introducere a noii legi care ar permite femeilor să îşi ia, practic, până la cinci zile de concediu menstrual pe lună, potrivit Sky News.

„Vom recunoaşte în lege dreptul la concediu pentru femeile care au menstruaţie dureroasă, care va fi finanţat de stat”, a scris vineri pe Twitter ministrul pentru egalitate, Irene Montero.

Ea a declarat că nu va mai fi „normal să mergi la serviciu cu dureri”, adăugând că această măsură va „pune capăt stigmatizării, ruşinii şi tăcerii în jurul menstruaţiei”.

Jose Luis Escriva, ministrul spaniol pentru incluziune, securitate socială şi migraţie, a încercat să tempereze aşteptările săptămâna trecută, descriind propunerea care a fost dezvăluită ca fiind un proiect care era încă „în discuţie” în cadrul guvernului de coaliţie al ţării.

Dacă va fi aprobat proiectul, Spania va deveni prima ţară din Europa care va permite angajatelor să îşi ia concediu menstrual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
menstruaţie,
concediu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.