Spania expulzează 25 de diplomaţi ruşi, în coordonare cu alte state UE

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 aprilie 2022 30 afişări

Spania expulzează 25 de diplomaţi ruşi, în coordonare cu alte state UE

Guvernul Spaniei a anunţat, marţi, expulzarea a 25 de diplomaţi ruşi, după decizii similare luate de numeroase alte state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv de Franţa, Germania şi Italia.

"Am decis expulzarea din Spania a unor diplomaţi şi funcţionari din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, care constituie ameninţări pentru interesele de securitate ale ţării noastre şi ca reacţie la evenimentele petrecute în ultimele zile în Ucraina, în special în Bucha. Este vorba despre 25 de persoane", a afirmat José Manuel Albares, ministrul spaniol de Externe, citat de cotidianul El Pais.

Decizia Spaniei a fost luată în coordonare cu Belgia, Polonia, Cehia, Olanda, Franţa, Germania, Danemarca şi cu Serviciul European de Acţiune Externă (EEAS), a subliniat José Manuel Albares.

Rusia a avertizat că va riposta prin măsuri simetrice la acţiunile de expulzare a diplomaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
rusia,
expulzare,
coordonare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.