SpaceX va încerca, luni, să lanseze cea mai puternică rachetă din istorie

Autor: Simona Chirciu Postat la 16 aprilie 2023 50 afişări

SpaceX intenţionează să efectueze luni primul zbor de testare a Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, proiectată pentru a trimite astronauţi pe Lună şi, eventual, dincolo de ea.

Lansarea este programată să aibă loc luni, la ora 7:00 GMT dimineaţa (luni ora 10:00, ora României) de la vasta bază din Texas a companiei spaţiale private deţinută de miliardarul Elon Musk.

 

„Succes poate, emoţie garantată!”, a scris Musk pe Twitter, vineri seara târziu.

 

Agenţia spaţială americană NASA a ales capsula Starship pentru a-i transporta pe astronauţii săi pe Lună în cadrul misiunii Artemis III, programată cel mai devreme pentru sfârşitul anului 2025.

 

Starship este formată dintr-o capsulă reutilizabilă care transportă echipajul şi încărcătura şi racheta de propulsie Super Heavy.

Nava spaţială Starship, înaltă de 50 de metri, se află deasupra rachetei Super Heavy.

 

SpaceX a efectuat cu succes un test de testare a celor 33 de motoare Raptor de pe prima etapă a rachetei de propulsie Starship în luna februarie.

 

Racheta nu a zburat niciodată în configuraţia sa completă, aşa că emoţiile echipei SpaceX sunt mari.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
space x,
racheta,
lansare racheta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.