Soros: Europa riscă să ajungă un fel de imperiu german

Postat la 25 iunie 2012 15 afişări

Europa riscă să ajungă la un sistem care ar perpetua şi adânci divergenţele dintre statele creditor şi cele debitor, transformând zona euro "într-un fel de imperiu german", în timp ce ţările de la periferie ar fi permanent în depresiune economică, consideră miliardarul George Soros.

"Chiar dacă reuşeşti să eviţi acel accident similar cu ce s-a întâmplat în 2008, cu falimentul Lehman Brothers - să spunem că eviţi asta - Eurosistemul care ar rezulta ar perpetua divergenţele dintre creditori şi debitori şi ar crea o Europă foarte, foarte diferită de societatea deschisă care a capturat imaginaţiile oamenilor şi a condus la crearea Uniunii Europene. Ar transforma-o într-un sistem ierarhic, unde diviziunile dintre creditori şi debitori ar deveni permanente şi, în loc de un grup de ţări dintre care niciuna nu domină, s-ar ajunge ca Germania să se afle într-o poziţie de dominaţie permanentă, un fel de imperiu german, în timp ce statele de la periferie ar deveni zone aflate permanent în depresiune", a declarat Soros într-un interviu pentru Bloomberg Television.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
zona euro,
george soros,
creditare
/actualitate/soros-europa-risca-sa-ajunga-un-fel-de-imperiu-german-9779177
9779177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.