Sorin Oprescu: Cererile opoziţiei pentru demisia lui Victor Ponta fac parte din războiul politic

Autor: Corespondenţă De La New York De La Ilie Fugaru Postat la 12 iunie 2015 47 afişări

Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, joi, la New York, referitor la cererile opoziţiei pentru demisia lui Victor Ponta că acestea fac parte din războiul politic, adăugând că trebuie să primeze prezumţia de nevinovăţie şi hotărârile Parlamentului, transmite corespondentul Mediafax.

"Opoziţia îşi face treaba ei şi acţionează pe toate căile. Aş vrea însă să vă spun şi să vă aduc aminte că trebuie să funcţioneze în continuare prezumţia de nevinovăţie. Şi după aceea, să-mi fie cu iertare, nimeni nu poate fi deasupra Parlamentului. Parlamentul este cel care hotărăşte. Hotărârile adevărate nu se iau sub presiune, pentru că hotărârile luate sub presiune conduc la greşeli fundamentale", a declarat Oprescu.

"Graba asta după putere mie nu-mi miroase a bine, pentru simplul motiv că puterea nu se dă, puterea se pierde", a adăugat Oprescu zâmbind.

Întrebat cum comentează arestarea consilierului său personal Solomon Wigler dar şi ancheta declanşată împotriva premierului Victor Ponta, Oprescu a răspuns: "Sunt două dimensiuni: dimensiunea războiului politic şi dimensiunea faptelor. Wigler răspunde pentru faptele lui. Restul cred că trebuie privite, cel puţin iniţial, ca având prezumţia de nevinovăţie. Nu trebuie să confundăm niciodată razboiul politic cu ceea ce înseamnă realitatea în care trăim".

Întrebat dacă nu simte nicio presiune că ar urma sa fie şi el anchetat, Oprescu a afirmat că simte presiune "de pe la vreo 21 de ani". "Dimineaţa, când mă bărbieream în oglindă, îmi aduceam aminte că mi se spunea în felul următor: tu trebuie să fii băiat cuminte, să-i respecţi pe ceilalţi, să nu furi, şi să le dai celorlalţi care au nevoie, dacă poţi s-o faci. În atmosfera asta de altruism şi respect faţă de ceilalţi am crescut", a explicat primarul Capitalei.

"Eu am fost şi membru de partid, opt ani de zile am fost senator, nu are de ce să-mi fie ruşine pentru absolut nimic din ce am făcut în viaţa mea şi ceea ce fac. Eu presiunea o am tot timpul. La începutul mandatului unii au vrut câte jumate din Bucureşti", a adăugat el.

Întrebat dacă a avut cunoştinţă despre faptele de corupţie de care este acuzat consilierul său, Oprescu a răspuns zâmbind: "Dacă aş fi ştiut, nu l-ar mai fi găsit acolo". "Chestiunea se pune în felul următor: este o activitate colectivă, însă răspunderea este individuală. Când nu faci socoteala şi nu te gândeşti foarte bine la ceea ce pierzi în câteva minute - şi mă refer la onorabilitate, atunci înseamnă că nu ai decât doua şanse: ori eşti prost, ori eşti prost", a continuat el.

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, la următoarele alegeri, Oprescu a declarat că nu ştie încă, însă intenţionează să candideze pentru un nou mandat de primar, anul viitor.

Declaraţiile Primarului General au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu membri ai comunităţii româneşti şi de afaceri americane, joi la New York, unde a participat la forumul primarilor din marile oraşe ale lumii - World Cities Mayors Forum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
OPRESCU,
PONTA
/actualitate/sorin-oprescu-cererile-opozitiei-pentru-demisia-lui-victor-ponta-fac-parte-din-razboiul-politic-14443499
14443499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.